Egy téli esküvő varázslatos és nagyon romantikus lehet, ha odafigyeltek néhány elkerülhetetlen kérdésre, amelyek együtt járnak a sötétebb hónapokban tartott esküvőkkel. Ha téli esküvő az álmotok, de tartotok tőle, mert még senki nem szervezett ilyet a környezetetekben, ne essetek pánikba. Összegyűjtöttem néhány egyszerű trükköt, amivel a téli esküvőtök varázslatos lesz.

 • Gondoljatok a kiegészítőkre

Hideg lesz, ezért a  kiegészítők fontos szerephez jutnak, hogy melegen tartsanak. Például egy műszőrme kabát, boleró, kardigán, vagy egy elegáns köpeny, mind jó megoldás, de egy vastag, kötött takaró is zseniális. A hosszú ujjú esküvői ruha is tökéletes elképzelés.

 

A téli esküvő varázsa

 

 • Bársonyt a fiúkra

A vőlegény és minden fiú számára a bársony zakó a legideálisabb. Ez egy szép vastag anyag, amely melegen tartja a srácokat, és nagyon menő mostanság. Csodás sötét színekben kapható, a fekete, bordó, sötétkék fantasztikus árnyalatai megkoronázza a fiúk stílusát.

 •  Ne felejtsétek a bőrápolást

A kirepedezett ajkak és a száraz bőr elkerülhetetlen, ha jön a tél és a fűtésszezon. Az esküvő előtti hetekben hidratáld az ajkaidat és a kezedet. Az ajkakra melegen ajánlom az IMAGE SKINCARE ORMEDIC SHEER PINK LIP ENHANCEMENT COMPLEXET

 • A ruha alatt

Ha nagyon hideg van, akkor vegyél fel vastag harisnyanadrágot, az esküvői ruha alatt úgysem fog látszani. Hiába sok a réteg a ruhában, a hidegben könnyen megfázhatsz és biztosan nem ilyen formában szeretnéd ágyban tölteni a mézesheteket. ;-) A vastag harisnya a koszorúslányokra is vonatkozik, ha hosszú a ruhájuk.

 • Fontold meg a stílusos, de meleg cipőt

A csizma elegáns és praktikus menyasszonyi cipő lehet téli esküvő esetén, különösen, ha esik a hó. Ha magas sarkú cipőt szeretnél az esküvőn viselni, akkor is válassz egy másik cipőt a kültéri fotózáshoz. A hóban, sárban könnyen elsüllyedhetsz és oda a téli esküvő varázsa, ha saras, vizes lesz a ruhád alja.

 • A csillogásról se feledkezzetek meg, ha téli esküvő a tervetek

Nem lehet ünnepélyesebb, mint a koszorúslányok csillogó ruhája . A flitteres, vagy kristályoktól csillogó ruhákat könnyű télen beszerezni, az ünnepek miatt tele vannak velük a boltok és a fotókon is fantasztikusan fognak kinézni, a menyasszony mellett.

A helyszínnel kapcsolatban is van néhány szempont, amit nem árt szem előtt tartani.

 • Extra utazási idő

A rossz időjárás, a legtöbb esetben nehézkes haladást jelent, tehát adjatok extra időt a szertartásra való eljutáshoz, függetlenül attól, milyen közel, vagy messze kell mennetek a készülődés helyszínétől.

 • Lehetőség szerint, csak egy helyszín legyen

Ha lehetséges, a szertartást és a bulit is egy helyszínre szervezzétek, vagy a helyszínek legyenek nagyon közel egymáshoz. Ez megkönnyíti az utazást rossz időjárás esetén. És azon sem kell aggódni, hogy a vendégek közül esetleg valaki elakad a hóban és buli helyett ki kell menteni a bajbajutott rokont.

 • Használjatok gyertyát, sok-sok gyertyát

Télen már elég korán sötét van. Ragadjátok meg a lehetőséget és használjatok gyertyát az asztaldekorációban. Nagyon romantikus és elegáns, kár lenne kihagyni.

 

A téli esküvő varázsa

 

 • Egy téli esküvő elengedhetetlen színei

Díszítsetek gazdag, meleg színekkel, mint a vörös, bordó, fekete, arany. Az ezüst ugyan egy hideg árnyalat, de nagyon jól mutat a fehérrel. Jeges, hűvös látványt nyújt, ami igazán elegáns.  A dekorációhoz még egy kis extra téli romantikát ad a sok természetes növény, toboz, fenyőág.

 

A téli esküvő varázsa

 

 • A vendégek melegen tartása

Egy meleg ital érkezéskor kedves és egyszerű ötlet. Biztosan lesz olyan vendég, aki messzebbről érkezik és jól fog nekik esni egy welcome drink, ami lehet forralt bor, grog, rumpuncs, tea, vagy bármi, ami felmelegíti az érkezőket.

 

A téli esküvő varázsa

 

 • A helyszín dekorációjának ellenőrzése

Ellenőrizzétek, hogy a helyszínen vannak-e karácsonyi díszek abban a helyiségben, ahol az esküvő lesz. Ha még nem rakták fel őket, – mert nyilván nem decemberben nézitek meg a helyszínt – akkor kérjetek fotókat a tavalyi dekorációról.  A kérdés az, hogy tetszik-e nektek. Ha nem és mást szeretnétek, akkor erre ad-e lehetőséget a helyszín?

 • Fotózási tippek, minden az időzítésről szól

Ha téli esküvő, akkor kalkulálnotok kell avval, hogy sokkal korábban besötétedik, így még fontosabb a fotózás pontos ütemezése, a jó fények érdekében. Ebben az esetben a legjobb szertartás előtt elkészíteni a képeket. A fotósotok biztosan felhívja majd erre a figyelmeteket, de ezzel az opcióval számolnotok kell. 

 

A téli esküvő varázsa

 

Dióhéjban ezek a legfontosabb szempontok, amikre gondolnotok kell, mikor elkezditek a téli esküvő szervezését. Ami még ezen időszak mellett szól, az az, hogy sokkal szabadabban válogathattok a helyszínek és szolgáltatók között, ami megkönnyíti az életeteket így nyugodtabb és örömtelibb lesz a szervezés időszaka.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: 23 feladat, az esküvő előtti hétre