A koszorúslányruhák stílusa is olyan hosszú utat tett meg, mint a menyasszonyi ruháké. Már elmúltak azok az idők, amikor minden koszorúslány ugyanazt a ruhát viselte. Inkább egyedi együtteseket hoznak létre, különféle stílusokkal, szövetekkel és színekkel. Ez a trend lehetővé teszi, hogy mindegyik koszorúslány, olyan ruhát viseljen, ami előnyös az alakjához és abban jól érezze magát.

A megfelelő koszorúslányruhák megtalálása azonban kihívásokkal jár. Ha nem helyesen hajtják végre ezt a feladatot, akkor kaotikus lesz a  végeredmény. Az első lépés annak eldöntése, hogy melyik úton szeretnétek elindulni. Legyen egyforma színű, vagy inkább a fazon legyen azonos? Az alábbiakban bemutatom az összes választási lehetőséget.

Ugyanaz a koszorúslányruhák stílusa, különböző színekben

Ha azt szeretné a menyasszony, hogy az összes koszorúslánya, ugyanolyan fazonú ruhában legyen, akkor az első lépés megnézni, hogy  melyik az a fazon, ami mindegyik lánynak jól áll. A színekkel is csínján kell bánni, legfeljebb 3 színt válasszatok, különben oda az egység.  Ezzel az aranyszabállyal biztosan olyan szép lesz a menyasszony a koszorúslányok gyűrűjében, hogy elkábítják a vendégeket, és a fényképeken is gyönyörűek lesznek.

 

10 ötlet a koszorúslányruhák kiválasztásához

 

Ugyanaz a színű ruha, különböző stílusokban

Ez az opció tökéletes azon menyasszonyok számára, akik meg akarják tartani az azonos színű koszorúslányruhákban minden koszorúslány hagyományait, de azt is szem előtt tartja, hogy ahány nő/lány, annyiféle stílus és alkat. Az ugyanazon színárnyalat mellett való elköteleződés, lehetővé teszi, hogy a koszorúslányruhák stílusa személyre szabott legyen. Nem mindenkinek áll jól ugyanaz a fazonú ruha. Hagyni kell, hogy a lányok válasszák ki a kedvencüket, amit biztosan nagyra fognak értékelni.

 

10 ötlet a koszorúslányruhák kiválasztásához

 

Különböző ruhastílusok és színek

Ha elköteleztétek magatokat a különböző koszorúslányruhák mellett, akkor is érdemes meghatározni 1-2 dolgot.  Az igazán lenyűgöző megjelenés érdekében, a menyasszony határozza meg, hogy milyen színekben gondolkodjanak a koszorúslányok, hogy azok ne legyenek nagyon eltérőek. Ebben az esetben az is egy lehetséges elképzelés, ha az adott színnek különböző árnyalatait választják a lányok, így az összkép biztosan mesés lesz.  

 

10 ötlet a koszorúslányruhák kiválasztásához

 

Most, hogy kibeszéltük a koszorúslányruhák alaptervét, jöhetnek a részletek

  • Ugyanaz a ruha, eltérő hosszal

Az eltérés szellemében, a menyasszonyok gyakran, különböző hosszúságú koszorúslányruhákat választanak. Csak győződj meg róla, hogy a hosszúságok keveréke összhangban van-e. Ellenkező esetben kissé káoszosnak tűnhet a végeredmény, ha az összes koszorúslány hosszút választ, kivéve egyet, vagy fordítva. 

 

10 ötlet a koszorúslányruhák kiválasztásához

 

  • Kellenek a szabályok

Amikor a koszorúslányruhák különbözőek, azért jó meghozni néhány szabályt, amihez a lányok tarthatják magukat. Például választhatnak különböző nyakkivágásokat és színeket (egy előre meghatározott színpaletta szerint), de ugyanabból az anyagból. Vagy választhatnak különböző anyagokból,  (csipke, pamut, sifon, brokát stb.) de a nyakkivágások azonosak. Ha ezeknél sokkal több variációt engedélyez a menyasszony, mint az alapok (szín vagy stílus), akkor fennáll annak a veszélye, hogy egység nélküli lesz a koszorúslányok kinézete.

  • Nézzétek össze a színeket

A különböző színű ruhák jelenleg nagyon népszerűek. De nehéz kiválasztani azokat, amelyek együtt jól néznek ki. Ez akkor is komoly dolog, ha a ruhákat nem készen veszitek, hanem varratjátok. A legegyszerűbb módszer, ha nappali fényben összenézitek a ruhákat, színmintákat és így döntitek el, hogy melyik színnek kell mennie és melyik maradhat. Jobb mindent előre tisztázni, így sok konfliktustól megkímélhetitek magatokat. 

  • Ne menjenek egyedül vásárolni a koszorúslányok

Sok menyasszony szereti azt a gondolatot, hogy koszorúslányaikat azzal a szabadsággal ruházzák fel, hogy mindenki vásárolja meg magának a ruhát, de ez visszaüthet. Gondolj bele! Ha azt mondod a hat lánynak, hogy vegyenek egy hosszú tengerészkék ruhát, akkor hat különböző sötétkék árnyalatú, stílusú, fazonú, hosszúságú ruhát fogsz látni, amelyek esetleg nem egészítik ki  jól egymást. Különböző szövetekből lesznek, amelyek egyébként is mind más árnyalatúak, teljesen más stílusúak ezáltal. És az eredmény? Káosz… Az is egy jó gondolat, hogy a menyasszony előre kiválasztja a kívánt ruhákat, nyakkivágások, színek, fazonok szerint. Ezután hagyja, hogy mindenki válasszon, az előre meghatározott lehetőségek közül. Nagyon sok zűrt takaríthattok meg, ha a koszorúslányruhák választási lehetősége előre le van szűkítve.

  • Legalább egy részlet legyen azonos

Míg a váltakozó színek, stílusok, sziluettek vagy a fentiek mindegyike tetszik, azért fontos, hogy legyen egy olyan tervezési alkotóelem, amely összeköti az összes ruhát, hogy egységes esztétikát biztosítson. Ez lehet egy strasszos öv, vagy egy hajdísz, a lényeg, hogy valami egységes legyen. Ha váltakoznak a ruhák színei, úgy mindegyik szín visszaköszönhet a koszorúslányok csokraiban, hogy lenyűgöző összképet fessen. Vagy fontoljátok meg a nyakláncok, vagy fülbevalók, ékszerek egységes megjelenését. Ezt a menyasszony adhatja ajándékba is a koszorúslányoknak, köszönetképpen.

  • Meg kell hallgatni a koszorúslányokat

A különböző koszorúslányruhák szépsége az, hogy minden lány gyönyörűnek és magabiztosnak érzi magát a saját választásában, miközben illeszkedik a kívánt kinézethez és színsémához. Mielőtt  mindent előre eldöntene a menyasszony, a ruhák fazonját, stílusát és színét, fontos megbeszélni a lányokkal. Garantálom, hogy a koszorúslányok több, mint hálásak lesznek, ha meghallgatják a véleményüket és aggodalmaikat. A visszafogottabb lányok esetleg szerényebb nyakkivágást szeretnének, egyes lányok testhezálló sziluetteket szeretnének, mások pedig semmiféle preferenciát nem igényelnek, ám mivel megvan a beszélgetés tere, használjátok ki ezt a lehetőséget, hogy mindenki elmondhassa, amit gondol és senki ne érezze azt, hogy be lett szorítva valamibe és nem volt választása, beleszólása.

  • Ne legyen szempont, hogy újra felvehető legyen

Felejtsd el azt az ötletet, hogy olyan ruhát válassz, amelyet “újra viselni fognak”. A helyzet az, hogy nem számít, milyen csinos a ruha, mindig úgy fognak ránézni, mint egy koszorúslányruhára. Tehát válasszatok olyan ruhát, ami tetszik, illik az esküvő hangulatához és jól érzik benne magukat a lányok és az csak egy non plus ultra, ha máskor is viselhető a ruha, de ne ez legyen a fő szempont.

  • Ragaszkodj az elképzelésedhez

Fontos, hogy legyen témája, vagy irányadó koncepciója a koszorúslányruhák kiválasztásának. Lehet, hogy hat koszorúslányod van, és a színek kettőnként változnak, vagy azt szeretnéd, hogy minden lány egy szín, különböző árnyalataiban legyen. Ehhez oszd ki a színmintákat, vagy add meg azt a 10–15 ruhát, amelyek közül választhatnak. Így továbbra is mindenki maga választhatja meg, hogy mit vesz fel, de a menyasszony szempontjait betartva, hogy a nagy napon tökéletes legyen az összkép.

  • Fontoljátok meg a varratást

Ez nagyon jó ötlet, ha sok a koszorúslány és mindenkinek más az alkata. Nagy valószínűség szerint nem találtok majd minden lányra olyan ruhát, ami passzol színben, fazonban, vagy stílusban. Ebben az esetben marad az egyedi készítés lehetősége. A szakemberrel közösen kitalálhatja minden lány, hogy neki mi fog jól állni és a színben, anyagban is nagyobb a választási lehetőség. A menyasszonynak itt is össze kell fognia a csapatot és egy varrónőt választani az elkészítéshez. Ha mindenki másnál csináltatja a ruháját, akkor benne van a pakliban, hogy más lesz a színárnyalat, vagy az anyag.

  • A virágok összhangot teremtenek

Ne felejtsd el a virágokat! Ha a koszorúslányruhák mind különféle fazonúak, vagy más színűek, akkor a legegyszerűbb, ha a csokrok egyezőek. Ezzel nem lehet mellényúlni, hiszen a virág mindenkinek jól áll és senkinek nem lesz kifogása ellene.

 

10 ötlet a koszorúslányruhák kiválasztásához

 

Mint olvashattátok, rengeteg a lehetőség a koszorúslányruhák terén is. Így muszáj valamilyen koncepciót követni, hogy szem ne maradjon szárazon a látványtól és az összes lánynak, beleértve a menyasszonyt is, egy kellemes emlék legyen a ruhák kiválasztása, megtalálása és visszagondolva ne egy cicaharcra emlékeztessen.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: koszorúslányok szerepe az esküvőn