Az esküvői meghívó készítésének első feladata, hogy kiválasztjátok a papírt. Ezután következik a szöveg megfogalmazása, ami megtölti tartalommal az üres lapokat. A megfogalmazás lehet klasszikus, vagy vicces, rajtatok múlik. De bármi is legyen az irány, amit választottatok, van néhány alapvető elem, amelyet bele kell foglalni az esküvői meghívó szövegébe.

A jó hír az, hogy az esküvői meghívó etikettjének szabályai, nem annyira bonyolultak. A szabályok valójában sokkal egyszerűbbek és érthetőek, mint gondolnátok. A legfontosabb szabály az, hogy az esküvői meghívó tükrözzön titeket, a szerelmeteket és az eljövendő nagy napot. Valamint tartalmazza az összes kötelező információt az esküvőtökről.

Minden esküvői meghívónak tartalmaznia kell a következő elemeket:

  • Az esküvőre való meghívást
  • A menyasszony és a vőlegény nevét
  • A dátumot és a pontos időt
  • A helyszínt
  • Az öltözékre vonatkozó információt
  • Nászajándékkal kapcsolatos kéréseteket
  • Az esküvőre való meghívás

Számos módja van annak, hogy meginvitáljátok a vendégeiteket az esküvőre, az első sorok lehetnek ezekhez hasonlóak.:

“Örömmel tudatjuk, hogy…”

“Szeretettel meghívunk az esküvőnkre, hogy ünnepelj velünk…”

“Szeretettel várunk benneteket,….”

“Szeretnénk, ha osztoznátok az örömünkben és…”

És még rengeteg ilyen mondat közül választhattok. Esetleg egy szép idézetet, verset is használhattok.

 

Az esküvői meghívó alapszabályai

 

A menyasszony és a vőlegény neve az esküvői meghívó központi eleme

Természetesen senki sem felejti el ezt beleírni a meghívóba, de érdekes lehet, hogy kinek a nevét kell először feltüntetni. Hagyományosan a menyasszony neve mindig megelőzi a vőlegényét. Nálunk az azonos neműek nem házasodhatnak hivatalosan, de egy névleges szertartáson egybekelhetnek. Ezeknél a típusú meghívóknál nincsen bevett szabály, ami alkalmazható. A neveket lehet ábécé sorrendbe feltüntetni, vagy egyszerűen azzal a verzióval, ami jobban hangzik.

 

Az esküvői meghívó alapszabályai

 

A dátum és az idő

Az esküvők esetében a hónap teljes egészében ki van írva, számok helyett. A pontos idő se maradjon le!

A helyszín

A helyszín pontos címére általában nincs szükség, elég a nevét és a várost megadni, kivéve ha annak hiánya zavart okozna, vagy ha az esküvő buli része egy kerti parti lesz, a szülők, vagy a fiatalok házánál. Illetve, ha a szertartás/szertartások és a lagzi más helyszínen van, ezt is rá kell írni a meghívóra.

 

Az esküvői meghívó alapszabályai

 

Az öltözékre vonatkozó információ

Az esküvői meghívó kinézete sokszor előre sugallja a meghívottak számára, hogy mit vegyenek fel az esküvőre. Amennyiben ez eltér a szokásosan klasszikus, elegáns viselettől, úgy azt, az esküvői meghívó jobb alsó sarkában szokták feltüntetni. 

Nászajándékkal kapcsolatos kérésetek

Amennyiben van ajándéklistátok, úgy annak kezeléséhez hozzatok létre egy platformot, hogy a meghívottak tudjanak választani. A nyomon követés is egyszerű így, mert mindenki láthatja, hogy mi az, ami még szabad a listából. Ha olyan nászajándékot szeretnétek, ami elfér egy borítékban, úgy az se maradjon le a meghívóról. Így nem kell fogadnotok az arra irányuló telefonokat, hogy mit vigyenek a vendégek nászajándékba.

 

Az esküvői meghívó alapszabályai

 

Minden, amit magatok készítetek az biztos, hogy egyedi és megfizethetetlen, hiszen benne van a szívetek, lelketek, rengeteg időtök és a kezetek munkája. Mielőtt nekiugrotok a saját esküvői meghívó elkészítésének, nézzétek meg, hogy mások hogyan csinálják, milyen szövegeket használnak. Válasszátok ki közösen, hogy milyen stílus áll hozzátok a legközelebb!   

Örömteli készülődést kívánok!

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: 50 gyönyörű szerelmes idézet meghívóra