A fátyol kiválasztása során sok mindent kell figyelembe venni. Azt gondolhatjátok, hogy ez nem is annyira fontos kérdés, pedig nagyon mellé lehet lőni, ha nem passzol a stílus, vagy a hossz és ezáltal elrontja a teljes összképet, a rosszul megválasztott fátyol. A most leírtak nincsenek kőbe vésve, ám hasznos tippek azoknak a menyasszonyoknak, akik kiindulási pontot keresnek, hogy milyen fátylat válasszanak a menyasszonyi ruhájukhoz. 

Gazdagon díszített ruha

  • Ha a ruha dekoltázsa gazdagon díszített, akkor a fátyollal kapcsolatban 2 lehetőséget javaslok. Az első lehetőség egy klasszikus, nyers szélű katedrális fátyol, esetleg csillogós tüllből. Lenyűgöző látványt nyújthatsz, mikor végigsétálsz a padsorok között, a csillogó fátyladdal. A második alternatívának egy olyan fátylat ajánlok, aminek a széle apró gyöngyökkel van díszítve.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Egy egyszerű, de lenyűgöző ruha

  • Ha egy olyan menyasszony vagy, aki egy egyszerű ruhát visel majd és ezt, a díszítés nélküliséget akarod  továbbvinni, akkor mindig jó választás egy szaténszegélyes, szolid fátyol. Gyönyörűen bekeretezi a menyasszony arcát, és a selyemszatén szegély lágyan leomlik, amely megadja neked a drámai megjelenést. A könnyű csipkével díszített fátyollal is nagyon elegáns és stílusos lesz a megjelenésed, ha egyszerű a választott esküvői ruhád.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Hátul nyitott ruha

  • A mélyen kivágott, vagy illúziótüllel fedett hátrész népszerű trend napjainkban. A hátrész hangsúlyozásának érdekében egy katedrális fátylat javaslok, díszítés nélkül (gyöngyök vagy kristályok) a fátyol testében. Ez nagyon elegáns látvány, de kerüld a sok réteget, különben eltakarja a ruha hátrészét.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Ruha, hosszú uszállyal

  • Mindaddig, amíg a ruha háta nem tartalmaz látványos részleteket, addig bármilyen fátylat viselhetsz uszályos ruhával. Azonban, messze menően a katedrális fátyol a legszebb az uszályos ruhához. Drámai, éteri megjelenést kölcsönöz a menyasszonynak. Csak arra figyelj, hogy a fátylad hosszabb legyen, mint az uszály. 

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Egy modern ruha

  • Azoknak a menyasszonyoknak, akik a kortárs úton járnak, (gondoljunk a, modern szabásvonalú, sellő, teahosszúságú, vagy a rövid ruhákra) egy modern stílusú fátyol tökéletesen helytálló. Ezek a rövid, réteges, négyzet alakú stílusok. A rövid fátylak (váll-könyökhosszúság) nagyszerűek, egy tea hosszúságú ruhához, vagy, ha csupán egy polgári szertartásra készültök.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Vintage esküvői ruha

  • A vintage stílusú ruhához mesés elképzelés lehet egy arcfátyol, vagy egy csipkés szélű. Bármelyiket is választod lenyűgöző lesz a végeredmény.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Rövid esküvői ruha

  • Minél rövidebb a ruha, annál rövidebb a fátyol is. Sima, koktélhosszú vagy rövidebb ruhához egy kalitka fátylat, vagy bármilyen rövid fátylat ajánlok.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

 

Tengerparti esküvői ruhához

  • A kápolna fátyol nagyszerű egy tengerparti esküvőre, mikor a fátylat fújja a szél, az fantasztikus látvány, de fontos szempont, hogy ne legyen túl nehéz, mivel könnyen kicsúszik a hajadból, ha nagy a szél.

Milyen menyasszonyi fátyol illik a ruhádhoz

Minden fátyol más és más stílust kölcsönöz a megjelenésednek. Ezért az első lépés mindig a ruha kiválasztása, azután jöhet csak a fátylad, ami megkoronázza és hozzáad a menyasszonyi ruha látványához és közösen teszik majd teljessé a kinézetedet. A kényelmi szempontokat, a helyszínt, valamint az esküvő stílusát is érdemes figyelembe venned, mikor fátylat keresel a ruhádhoz. A személyes konzultáció alkalmával ennek kiválasztásában is segítségedre leszek.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: menyasszonyi fátyol útmutató