23 feladat, az esküvő előtti hétre

Az esküvő előtti héten vagy, elkezdődött a végső visszaszámlálás. Több hónapos tervezés után már majdnem elérkezett az esküvő napja, a kemény munka a vége felé közeledik. A szolgáltatók kiválasztva, helyszín lefoglalva, a ruha készen áll a nagy napra, csak annyit kell tenned, hogy hátradőlsz. Sajnos még koránt sem. Az esküvő előtti hét valószínűleg kissé hektikus, és néhány last-minute feladatot még el kell végezni. Ez a lista kissé félelmetesnek tűnhet, de nem vagy egyedül! A koszorúslányok, a vőlegény, az örömszülők is segíthetnek. Kövesd nyomon ezt az ellenőrző listát és szükség szerint delegálhatod is a feladatokat. 

Tehát, mielőtt elérkezik az esküvő napja és végigsétálsz a padsorok között, hogy örökké tartó fogadalmat tegyél életed párjának, olvasd végig a tennivalók listáját! A legjobb, ha minden dolgot kipipálsz, így felteheted a lábadat, és élvezheted az utolsó napokat az esküvő előtt, anélkül, hogy kapkodnál.

1. Próbáld ki a teljes szettedet

Az esküvő előtti héten vedd fel a ruhádat, de ne állj meg itt! Próbáld fel hozzá a fátylat, cipőt, ékszereket. Gyakorold benne a sétát, ülést, lépcsőzést és győződj meg arról, hogy minden jól néz ki és jól érzed magad benne. Még egy tipp: Próbálkozz a ruhádban, a fürdőszobában is! ;-)

23 feladat, az esküvő előtti hétre

2. Törd be a cipődet

Valószínűleg vadonatúj cipőt/cipőket vettél az esküvő napjára és még soha nem volt/voltak rajtad. Több órát el kell töltened bennük, ideje betörni őket. Minden nap viseld őket egy rövid ideig a lakásban,  a legjobb egy vékony zoknival, hogy ne törje fel a lábadat.

3. Nézd át a munkahelyi teendők listáját

Ha dolgozol az esküvő előtti héten, akkor ellenőrizd le a nagy projekteket, hogy minden rendben van-e velük. Átadtad-e a kollégának a munkádat, mindent átbeszéltetek-e, hogy ne kelljen kérdésekkel bombázniuk, ha már nem mész be dolgozni. A munka az utolsó dolog, amire gondolni szeretnél, mikor nyakadon az esküvő.

4. Tisztíttasd meg a gyűrűket

Menjetek el az ékszerészhez, hogy professzionálisan tisztítsa meg a gyűrűket. Ez persze csak akkor feladat, ha már korábban elkezdtétek hordani. A tisztítás után különösen csodálatosak lesznek az esküvő napján, pont, mintha újak lennének.

23 feladat, az esküvő előtti hétre

5. Találkozzatok az esküvőszervezővel, vagy hívjátok fel

Ha van esküvőszervezőtök, tartsatok vele egy utolsó megbeszélést, hogy kiderüljön maradt-e eldöntendő kérdés, vagy van-e még bármilyen teendőtök, amiről megfeledkeztetek.

6. Erősítsd meg a nászutat

Ellenőrizd újra az indulás idejét, járatot, erősítsd meg a szállodafoglalást, valamint az esetleges egyéb programokat.

7. Erősítsd meg a szolgáltatókat

Írj egy utolsó e-mailt minden szolgáltatónak, vagy hívd fel őket az esküvő előtti héten, hogy van-e kérdésük. Feltétlenül erősítsd meg az érkezési időpontokat! Ide tartozik a fodrász és a sminkes csapat is.

8. Készítsd elő a borítékokat

Ellenőrizd a szerződések fizetési határidejét. A helyszínen kell-e bármit fizetnetek még, vagy bármelyik szolgáltatónak, a nap végén. Borítékold ki a pontos összegeket, hogy erre, az esküvő napján már ne legyen gondotok. Esetleg mellékelhetsz egy általános köszönőlevelet is a borítékban, mindenkinek jól esik a figyelmesség.

9. Válassz valakit, aki leellenőriz mindent, amíg készülődsz

Kérj meg egy barátot, vagy családtagot, aki végignézi a szertartás helyszínét, a vacsoraasztalokat, hogy minden dekoráció, úgy van-e, ahogyan azt megálmodtad.

10. Ültető kártyák kinyomtatása, vagy elmenni értük

Miután kezedben vannak az ültető kártyák, ellenőrizd le, hogy mind megvan és a nevek is helyesen lettek írva. Majd add át azokat annak, aki a kirakásukért felel az esküvő helyszínén.

23 feladat, az esküvő előtti hétre

11. Hívd fel az örömszülőket, tanukat, koszorúslányokat

Beszélj a szüleiddel, a (majdnem) anyósoddal és apósoddal, valamint a közvetlen családtagokkal  is. Kérdezd meg, hogy szükségük van-e valamire, vagy vannak-e kérdéseik. 

23 feladat, az esküvő előtti hétre

12. Készülj egy kis figyelmes aprósággal, a messziről érkező vendégeknek

Szerezz be egy kis édességet és finomságot a hosszú utat megtett vendégek számára és csomagold be őket. Majd vidd el a szállodába, ahol lakni fognak ezek a vendégek az esküvő idején. Kérd meg a személyzetet, hogy gondoskodjanak róla, hogy kitegyék a szobájukba. Így érkezéskor egy apró kedvesség fog várni rájuk a hosszú út után.

13. Koszorúslányok ajándékai

Kedves gesztus, hogy köszönetet mondj a koszorúslányoknak minden munkáért az esküvőn, a szervezésben és a lánybúcsúért. Csomagold be ezeket az apró figyelmességeket és mindegyikhez csatoljon egy szép, személyre szabott üzenetet.

23 feladat, az esküvő előtti hétre

14. Rakj össze egy „Sürgősségi készletet”

Van néhány dolog, ami feltétlen legyen nálad az esküvő napján.  Például ragtapasz, pótharisnya, körömreszelő, hajlakk, fájdalomcsillapítók, tamponok és egy kis varrókészlet, amiben van olló.

15. Jelentkezz be a koszorúslányoknál

Kérdezd meg, hogy van-e bármilyen last-minute kérdésük és erősítsd meg, mikor/hol kell találkozniuk, kinek, milyen plusz feladata van, azzal, hogy állnak. 

16. Csomagolás a nászúthoz

Ha az esküvőtől számított két napon belül mentek nászútra, csomagold be a táskákat. Sokkal jobban fogod érezni magadat, ha ez a feladat is pipa. A nagy napot követő reggelen nem kell aggódnod, hogy még nincs bepakolva.

17. Takarítsd ki az otthonotokat

Az otthonotok valószínűleg kissé rendetlenségbe borult, az esküvő tervezésének őrületében. Tehát időbe telik, mire rendbe teszed. A tiszta otthonba való visszatérés az egyik legjobb érzés.

18. Írj a vőlegénynek levelet

Írj le néhány kedves sort a hamarosan leendő házastársadnak, hogy azt elolvashassa az esküvő reggelén. 

23 feladat, az esküvő előtti hétre

19. Menj el manikűrőshöz, pedikűröshöz

Még jobb, ha ezt a koszorúslányokkal, vagy az anyukáddal és a (majdnem) anyósoddal teszed. Próbáld meg egy-két nappal az esküvő előtt elintézni, hogy a körmeid a lehető legfrissebbek legyenek.

20. Sok alvás

Az esküvő előtti héten próbálj egy kicsit korábban ágyba kerülni, mint általában. Minél többet tudsz pihenni, annál jobb. 

21. Ellenőrizd az időjárás előrejelzést

Ha esély van az esőre az előrejelzésben, akkor kezdj el barátkozni a B tervvel, amit rossz idő esetén beszéltetek meg a helyszínnel, esküvőszervezővel.

22. Tölts némi minőségi időt a vőlegényeddel

Még akkor is, ha ez, csak egy gyors csésze kávé elfogyasztása. Keressetek időt arra, hogy együtt legyetek és akkor ne az esküvő legyen a téma.

23 feladat, az esküvő előtti hétre

23. Pihenj!

Az esküvő szervezés végén vagy, így törődj magaddal! Sétálj, menj el egy masszázsra, nézd meg a kedvenc filmedet. Csinálj bármit, amit szeretnél, hogy pihenj, hogy frissnek érezd magad az esküvő napján.

Mivel csak néhány nap van hátra, teljesen érthető, hogy az esküvő előtti növekvő teendők listáján szereplő néhány dolog miatt kétségbeesel. Tudom, hogy ezek a gondolatok (és még sok más) folyamatosan versenyeznek az elmédben, sőt alvás közben, az álmokba is besurrannak. Próbálj a  lehető legrugalmasabb lenni a visszaszámlálás alatt! Az utolsó pillanatban megtörténhet bármi, szóval sodródj az árral és emelkedj felül a dolgokon, próbáld szem előtt tartani az egyetlen és legfontosabb végcélt: Férjhez fogsz menni álmaid pasijához. A többi nem is igazán fontos. :-)

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: esküvői szokások, érdekességek a nagyvilágból