Miután felkerül, a nyilvánvalóan leggyönyörűbb jegygyűrű az ujjadra, amit valaha láttál, valószínű, hogy soha többé nem akarod majd levenni azt. Ezt teljesen megértem. Ha azonban azt akarod, hogy a jegygyűrű hosszútávon is fényesen ragyogjon, akkor bizony néha le kell venned, hogy megőrizhesd eredeti pompájában. Összegyűjtöttem néhány alkalmat, amikor jobb, ha biztonságba helyezed a gyűrűdet.

  • Inkább jegygyűrű nélkül sportolj

Mielőtt nekikezdesz egy izzasztó edzésnek, érdemes levenni ezt a szép kis gyűrűt. A gyémánt ékszerek, a platina és az arany, bizonyos mértékben puha fémek. Tehát, ha viseled a gyűrűt, miközben edzel, ezek a tevékenységek nyomást gyakorolnak ezekre a fémekre, így fennáll annak kockázata, hogy eldeformálódik az ékszer. Ha egy gyűrű alakja megsérül, akkor azt is kockáztatod, hogy kimozdulnak a helyükről a karmok, amelyek a köveket tartják, és azok kiesnek.

Sportolás előtt inkább hagyd otthon, vagy tedd egy elzárható szekrénybe, így biztonságban lesz a jegygyűrű.

 

Így tudsz vigyázni a jegygyűrű épségére

 

  • A krémektől is óvd a gyűrűdet

A testápolók és a kozmetikumok hidratáló hatásúak a bőrnek, de ez nem igaz a gyűrűre. A krém lerakódik az ékszeren és idővel csökkenti annak fényét és tompítja a kövek csillogását. A kövek védelme érdekében, és, hogy ne képződjön a gyűrűn vékony filmréteg, várj amíg a kezed teljesen beszívja a krémet és csak ezután húzd vissza az ujjadra.

 

Így tudsz vigyázni a jegygyűrű épségére

 

  • Egyéb kozmetikumok sem tesznek jót

Tudtad, hogy a kozmetikumok, a hajlakkok és a parfümök szintén lerakódnak az ékszereken, ezzel gyengítve azok természetes fényét? Ha bármilyen szennyeződést észlelsz a jegygyűrű felületén, akkor a szakemberek azt javasolják, hogy óvatosan öblítsd le forró vízzel és mosogatószerrel mosd át. Ennek során ne felejtsd el először a lefolyót bedugni! Ezután szárítsd meg az ékszert pamut, vagy lenvászon törülközővel, végül használj polírozó ruhát.

 

Így tudsz vigyázni a jegygyűrű épségére

 

  • Vízi sportok

Soha, soha, soha ne viselj drága ékszert a tengerben, óceánban, de a medencében sem! Először is, a hideg vízben vékonyabb lesz az ujjad, így sokkal könnyebben lecsúszik a jegygyűrű és még csak észre sem veszed. Ezen túl, a medence vízében a klór károsíthatja és elszínezheti a gyűrűt.

Így tudsz vigyázni a jegygyűrű épségére

 

  • Takarítás

A ház takarítása közben nemcsak, hogy könnyen megsérülhet a jegygyűrű, például gondolj a kemény felületekre, mint a konyhapult, vagy a padló és a többi. Hanem a kő is károsodhat, ha odaütöd véletlenül valahova. Arról már nem is beszélve, hogy a vegyszerek elszínezhetik az ékszert, mint például a fehérítő és az ammónia, amelyek sok általános háztartási tisztítószerben megtalálhatóak.

  • Zuhanyzás

Ha valaha felmerült már benned az a képzet, hogy – “szabad-e zuhanyozni a jegygyűrű viselése közben ” – akkor valószínűleg már megérett a gondolat , hogy a válasz nem. És igazad van. A zuhany két okból is veszélyes lehet a jegygyűrűk számára. Először: egy gyűrű könnyen lecsúszhat, ha szappanos a kezed. Másodszor: az olajos szappanok/tusfürdők tompítják a kövek fényét, a testradír pedig összekarcolják azok felületét.

 

Így tudsz vigyázni a jegygyűrű épségére

 

  • Főzés

A jegygyűrű a főzés során is sérülhet. A baktériumok könnyen bekerülhetnek a gyűrűbe az ételekről, például a nyers húsról. És ugyanúgy, mint a zuhany alatt, mosogatáskor kockázatos, hogy a gyűrű lecsúszik. Ha tudod, akkor jobb, ha főzés közben leveszed.

Tudom, hogy ez sok szabálynak tűnik így elsőre, de betartható és rutinná válik egy idő után. Én például edzés előtt inkább otthon hagyom a becses ékszereimet, illetve mikor hazaérek rögtön leveszem azokat, így biztosan megóvom a sérüléstől a kedvenc ékszereimet. Amennyiben mégis megsérült a jegygyűrű, akkor azt javaslom, hogy vidd el az ékszerészhez, aki készítette és a hozzáértő kezek újjá fogják varázsolni. Ne próbálkozz házi praktikákkal, amiket még nem teszteltél, mert előfordulhat, hogy még nagyobb kárt okozol.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: Ha nem tetszik az eljegyzési gyűrű