Az esküvői cipő az egyik meghatározó kellék a menyasszony megjelenésében. Lényeges, hogy valóban tükrözze a saját, egyedi stílusodat. De mielőtt elindulsz, és megvásárolod az első látványos darabot, szánj egy percet arra, hogy végiggondold, hogyan fog passzolni a ruhádhoz, kiegészítőkhöz. A legjobb esküvői cipő keresésekor több szempontot is figyelembe kell venni, most ezeket gyűjtöttem össze.

  • Ha rövid ruhát választottál

Akár tea hosszúságú, vagy annál is rövidebb ruhát fogsz viselni a jeles napon, úgy az esküvői cipő kiválasztása még fontosabb, mivel fontos szerepet kapnak a lábak és a cipő egyaránt. Ha merészebb vagy, akkor, próbálj ki egy mintásat vagy színes cipőt. Amennyiben a klasszikusabb vonalat képviseled, úgy a ruha színével megegyező, díszített cipőt válasz, de egy nude színűvel sem fogsz mellé nyúlni. Az esküvői cipő után a lábakon is nagy a hangsúly egy rövid ruhában, így a magas sarkakat preferáld. Nem kell nagy sarok, de a tartásod és a lábad formája is vonzóbb, ha van egy kis sarka a cipőnek.

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Ha nem látszik az esküvői cipő

Az A-vonalú ruha, vagy a báli fazonú hatalmas szoknya azt jelenti, hogy a cipő nem lesz látható a vendégek számára, de ettől még viselhetsz számodra valami különlegeset. Ha a ruhádban csipke, vagy gyöngy van, érdemes lehet beépíteni ezt a megjelenést az esküvői cipő stílusába is. A fotókon kivillanthatod és mikor ülsz, szintén jól látható lesz a szép cipőd, de csak, amikor te akarod. ;-)

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Válassz szexi cipőt a sellő esküvői ruhához

Amennyiben a ruhád egyenes, vagy  sellő fazonú, úgy általában a szabásvonalra, ezáltal az alakodra fókuszálnak, így lehetőséged van fokozni az összképet. Egy szexi magas sarkú szandállal, vagy díszített lábujjkörmökkel biztosan tökéletes lesz a megjelenésed.

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Vedd figyelembe az esküvői ruha anyagát

Nem minden a ruha hosszáról szól. A szövetre is gondolni kell. Nyilván nem akarod, hogy a cipő bármi kárt tegyen a ruhádban. A csipke és tüll esküvői ruhákhoz a legjobb, ha az esküvői cipő díszítése olyan, ami nem tartalmaz foglalatos köveket, vagy ékszert, amelyekbe beleakadhat az ultra-finom anyag és kiszakíthatja azt.

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Kerüld a vékony sarkú cipőket, ha kültéri az esküvő

Nem javaslom, hogy vékony sarkú cipőt válasz, ha tengerparti, vagy kültéri az esküvőtök. A sarok belesüllyed a homokba és a fűbe. Ez a legkevésbé sem kényelmes, mert lépkedhetsz egész nap lábujjhegyen, vagy piszkos lesz az esküvői cipő sarka és a járásod sem lesz könnyed.

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Válaszd a kényelmet

Ne vásárolj olyan cipőt, ami nem kényelmes, csak azért, mert szép!!! Pontosan jól tudom, hogy milyen nehéz lemondani egy szépséges darabról. Viszont ezen a jeles alkalmon, amikor hosszú órákat kell eltöltened egy kényelmetlen cipőben, az megkeserítheti az egész napodat.   

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Ha rendeled a cipődet

Amennyiben a rendelés mellett döntesz, úgy ne hagyd a teendők sorának a végére. Amint megvan a végleges ruha terved, itt az idő az esküvői cipő rendelésének is. Miután nem láttad élőben és felpróbálni sem tudtad, így szomorú lenne, ha túl későn derülne ki, hogy élőben mégsem olyan, mint amit elterveztél és nem is olyan kényelmes.

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

  • Fontold meg a lábbeli cseréjét a szertartás és fotózás után

Ha mégsem tudsz lemondani a gyönyörű cipőről, ami nem a legkényelmesebb, fontold meg a cserecipő lehetőségét. Vásárolj magadnak egy második cipőt, amit átvehetsz a bulira. Az áttáncolt éjszaka után, hálás leszel ezért. És a kényelmesnek természetesen nem kell unalmasnak is lennie. Rengeteg szép esküvői cipő és szandál található az üzletekben, amik igazán jól néznek ki.

 

8 tipp a legjobb esküvői cipő megtalálásához

 

És egy ráadás tipp

Bármilyen cipőt is válassz, azt mindenképpen törd be a nagy nap előtt! Akár a legkényelmesebb balerina is feltörheti a lábadat, ehhez nem kell, hogy 12 centis sarka legyen. Erre a legjobb módszer, ha veszel egy nagyon vékony cérna zoknit,  azt bevizezed, majd mikor már csak nedves, belebújsz a cipőbe és így sétálsz benne a szobában. Ezt a műveletet ismételd meg párszor, 2-3 naponként.

Sikeres cipővadászatot és sok boldogságot kívánok! :-)

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: 23 feladat, az esküvő előtti hétre