A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása legalább akkora feladat az arák számára, mint megtalálni a vőlegényt. Az esküvőd napja életed egyik legkülönlegesebb napja. A legtöbb menyasszony kislánykora óta erről a napról álmodik. Elképzelik, hogy milyen lesz az a pillanat, mikor a vőlegény megpillantja őket a menyasszonyi ruhában és elámulnak a gyönyörűségtől. Vagy mikor végigvonulnak a padsorok között, a násznép csodáló tekintetének közepette.

 A menyasszonyi ruha kiválasztásakor, sok mindent meg kell fontolni. Elengedhetetlen, hogy a menyasszonyi ruha passzoljon az esküvő hangulatához, a helyszínhez, a menyasszony alakjához és nem utolsó sorban a stílusához. Olyan sok fazon, stílus és minőség közül lehet választani, hogy könnyű elveszni a lehetőségek között.

Összegyűjtöttem pár gondolatot, amivel megpróbálok segíteni.

A menyasszonyi ruha vadászata általában a dátum kiválasztása után kezdődik. Érdemes a szertartás és a buli helyszín kiválasztása, valamint az esküvői téma véglegesítése után nekikezdeni. Mindezen fontos dolgokat, figyelembe kell venni a menyasszonyi ruha kiválasztásakor. A kiszemelt ruhának tökéletesen illeszkednie kell az évszakhoz és a helyszínhez. A lehetőségekhez képest kényelmesnek kell lennie a kültéri vagy beltéri esküvőn egyaránt. Az évszakhoz is igazodnia kell a menyasszonyi ruhának.

Nagyon fontos a tökéletes anyag és stílus kiválasztása az időjárási körülményeknek megfelelően.

A könnyű textíliák, mint a tüll, a sifon, vagy a csipke, remek választás egy tavaszi, vagy nyári esküvőre. Ezeknek az anyagoknak a viselése közben könnyednek és légiesnek érezheted magadat. A vastagabb csipkék, a hosszabb ujjak, a nagyobb szoknyák tökéletesek lesznek a téli és az őszi esküvőkre, melegen tartva a menyasszonyt. A nyitottabb nyakkivágású, vagy pántnélküli menyasszonyi ruha jó választás a tavaszi, vagy nyári esküvőkkor. A jóval zártabb, hosszú ujjú, több anyag felhasználásával készült ruhákat inkább az őszi, vagy téli esküvőkkor válasszátok. 

Amikor megtaláltátok a helyszínt, vegyétek figyelembe annak stílusát is.

Ez is meghatározó lesz majd a menyasszonyi ruha vadászatakor. Egy kastélyba nem ideális választás egy túl egyszerű ruha és egy vintage hangulatú helyszínhez nem fog passzolni egy klasszikus, nagy szoknyás ruha. Ne feledjétek! Egy menyasszony sem túl öltözött, sem alul öltözött nem lehet az esküvőjén.

Az alakodat és a stílusodat mindig és mindenekelőtt tartsd szem előtt, mikor belekezdesz a  menyasszonyi ruha keresésbe.

A sellő és a trombita fazonú ruhák remekül állnak a nőiesebb testalkatú, homokóra alakú lányoknak. A köpeny szabású menyasszonyi ruha sziluettje tökéletes a karcsú, sportos és egyenes testalkatú menyasszonyok számára. Az A-vonalú menyasszonyi ruha akkor lesz előnyös számodra, ha az alakod alma formájú. A hercegnő ruha sziluettje csodálatosan mutat majd egy körte alakú menyasszonyon. A jól megválasztott menyasszonyi ruha kiemeli az alakodat, megmutatja a legelőnyösebb részeket és jótékonyan elfedi, a kevésbé előnyöseket. Egy hibátlan esküvői ruhának tükröznie kell a személyes stílusodat, megkoronázva csodálatos személyiségedet és felejthetetlen élményt kell nyújtson az esküvőd napján.

A menyasszonyi ruha megtalálása nagyon személyes és érzelmes választás, amit nem szabad könnyedén meghozni, ahogyan elkapkodni sem lehet azt. Mielőtt nekikezdesz a keresgélésnek, gondold át, hogy mi az, amit szeretsz magadon és mi az, amit nem. Megtévesztő a ruhák szépsége, mikor azt tökéletes alakú modellek, a profi fotósok kamerái előtt viselik. Amennyiben úgy érzed, hogy szükséged van egy szakember tanácsaira, úgy gyere el egy személyes konzultációra/stílus tanácsadásra, hogy átbeszéljük, hogy milyen esküvői ruha lesz számodra a legtökéletesebb.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: melyik esküvői ruha áll jól