Ha készen álltok a házasságra, annak vannak árulkodó jelei. Megismerkedésetek után, egy idő múlva talán már össze is költöztetek. Ha jól kijöttök egymással egy idő múlva felmerül mindkettőtökben, a házasság gondolata is.

Pár jel, ami megerősít titeket, hogy készen álltok a házasságra

1. Úgy érzed most lettél egy egész.
Eddig, csak fél emberként bolyongtál a világban, de amióta ismered, rájöttél ő a te másik feled. Nem tudod elképzelni az életedet nélküle és már nem is emlékszel milyen volt az, amikor nem volt az életednek a része.

2. Láttad őt a legrosszabb formájában is.
Szereted őt, ha vidám, de akkor is szeretettel fordulsz felé, ha éppen padlóra került valami miatt. Elvesztette az állását, nem sikerült egy nagyon fontos vizsgája, vagy csak a hangulata nem rózsás, te akkor is támogatod és megpróbálsz segíteni neki. Tudod jól! Egyszer fent, máskor lent. Ha voltatok már lent és megugrottátok az akadályokat, akkor kiálltátok egy komolyabb próbát.

Koszorúslányok szerepe az esküvőn

3. Elfogadjátok egymás családját, barátait.
Ha mindketten tisztelitek, elfogadjátok és szeretitek a másik családját, akkor ezen a területen sem lesz később nézeteltérés köztetek. Fontos, hogy itt a szülők is elfogadjanak titeket, hiszen később ez állandó vitatéma lenne. Mert a szüleitek, esetleges rosszindulatú megjegyzései, ott csengene a fületekben mindig. Ez feszültséget okozna a kapcsolatotokban, vagy a szüleiddel romlana meg a viszony. 

Az is fontos szempont, hogy egymás barátait is elfogadjátok, mert különben komoly probléma forrása lehet az is.

4. Szabadságot hagytok egymásnak.
Régen voltál te, meg volt ő és most lett belőletek a “Mi”. Egy párt alkottok és egyértelmű, hogy a kapcsolat elején, nem akartok egy percet sem külön tölteni egymástól. És ez a normális, de ha már kaptok levegőt egymás nélkül is, akkor teret kell engedni a másiknak. Ha ő szeretne a haverokkal sörözni menni akkor enged, ha szeretne a barátaival búvárkodni, akkor enged. Az az ideális ha te is külön programokat szervezel a barátnőiddel és kimozdultok külön-külön is. A régi életeteket semmiképp se adjátok föl, mert ez a külön feltöltődés mindkettőtök számára fontos. A kapcsolatotokat meg csak megerősíti, ezzel is jelezve, hogy készen álltok a házasságra.

5. Ismered a jövőről alkotott képét.
Fontos tudnod, hogyan képzeli el a jövőjét, például 5 év múlva. Lehet, hogy ő még tanulna, utazgatna, te meg már rögtön az esküvő után babaprojektben gondolkozol. Hogy a későbbiekben ne legyenek ilyen jellegű viták, érdemes erről nagyon őszintén beszélgetni egymással. Megbeszélni az anyagi dolgokat, közös lakásról alkotott képet. Bérelni, vagy venni? Hány gyereket szeretne? Egyáltalán szeretne gyereket? Milyen külön kiadásaitok voltak, amiről nem szívesen mondanál le. Ez mind fontos kérdés, hiszen az esküvő után a legtöbb esetben a bankszámlátok is közös lesz.

Vőfély vagy ceremóniamester, melyiket válasszam?

6. Ő a legjobb barátod is.
Ha nemcsak a társad, szerelmed, hanem igaz barátod is, akkor maximálisan ki tud teljesedni a kapcsolatotok. Tudtok együtt nevetni és meg tud nevettetni, vannak közös hobijaitok, amit rendszeresen együtt űztök. Viszont van egy fontos szabály! Soha nem fogja tudni minden szükségletedet, csak ő egyedül kielégíteni. Például a munkahelyi problémákat az egyik barátnődnek mond el, a salsa klubba egy kedvenc kollégáddal menj. Vele pedig menjetek közös wellnessre, vagy kiránduljatok együtt.

Ne akarjatok mindig, mindent együtt csinálni, mert olyan nincs, hogy mindenben a tökéletes partnered legyen. Legalábbis nagyon ritkán jön össze. Ez bárki részéről hiú elvárás lenne.

7. Nem vagytok féltékenyek egymásra.
A féltékenység mindig a gyengébb fél tulajdonsága. Általában az ilyen embernek nincs elég önbizalma. Nem hiszi el magáról, hogy elég jó valaki számára. Ez a kishitűsége okozza benne azt a rossz érzést, hogy féltékeny legyen. Egy féltékeny típusú ember, mindig az marad, és ha te ezt nehezen kezeled, akkor ez az esküvő után sem fog jobbra fordulni. Később is, ha egyedül mész valahova, mindig gyanúsítgatni fog és ez már egy komoly, állandó vita forrása lesz.

8. Bármilyen kényes témáról tudtok beszélgetni.
Ha minden témában partnered a beszélgetésben és nincs olyan dolog, amit ő kerülne veled, akkor szintén nagyon jól rezegtek együtt és ez is megerősít titeket abban, hogy készen álltok a házasságra.

50 gyönyörű szerelmes idézet meghívóra

9. Soha nem unatkoztok egymással.
Az unalom a kapcsolat halála. Ha mindig hasznosan töltitek a közös időt, akkor az erősíti a közös kötelékeiteket. Nem kell ide nagy közös programokra gondolni. Elég akár csak egy maratoni filmezés, közös takaróba burkolózva. Vagy csak ott vagytok egymás mellett, de nem zavarva a másikat. Egyikőtök a gépen dolgozik, a másik egy könyvet olvas. Ezek is olyan békés pillanatok, amik csak megerősíti a ti titkos szövetségeteket.

10. A nézeteltéréseket, mindig meg tudjátok beszélni.
Vita nélkül nincs jó kapcsolat. Ha nem egyezik valamiről a véleményetek, az csak azt jelenti, hogy több nézőpontja van minden helyzetnek. Így megtanultok alkalmazkodni, más szemszögéből is nézni a világot és ha jól működtök együtt, akkor kompromisszumot tudtok kötni minden vita után.

Az ilyen helyzetekből mindketten tanultok valamit a másikról/másiktól és magatokról is. Szóval ne féljetek vitázni, ettől nem lesz rossz egy kapcsolat. A lényeg pedig, hogy ne tartsatok haragot, soha ne feküdjetek le haraggal!

Egy másik blogbejegyzésünkben a legfontosabb esküvői illemszabályokról olvashatsz.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.