Az eljegyzési gyűrű, ideális esetben, szerelem első látásra. Soha többet nem akarod levenni, mindenkinek megakarod mutatni. Megismételhetetlen pillanat, amikor a szerelmed felteszi a nagy kérdést, „Hozzám jössz feleségül?” majd előveszi a dobozt,  a legcsúnyább gyűrűvel, amit valaha láttál. És most, a boldogság helyett, rosszul érzed magadat, mert nem tetszik az eljegyzési gyűrű. Először is, ne ess pánikba!

Nem vagy egyedül. Más menyasszonyok is találkoztak már ezzel a nehéz helyzettel. Nyilván nem akarod megbántani a vőlegény érzéseit, de nem szeretnél olyan eljegyzési gyűrűt, ami nem tetszik 100%-an. Számos módja van annak, hogy kezeld ezt a kényes helyzetet, lássuk mit tehetsz, ha nem tetszik az eljegyzési gyűrű, vegyük számba a lehetőségeidet.

  1. Adj neki pár napot

Ha nem volt szerelem első látásra az eljegyzési gyűrű, úgy adj neki pár napot. Viseld a gyűrűt, és nézd meg, hogy megszereted-e. Lehet, hogy nem tökéletes, vagy nem pont olyan, amit te vettél volna magadnak, de ez nem jelenti azt, hogy később sem fogsz beleszeretni. Az első benyomások, még az eljegyzési gyűrűkkel is lehetnek trükkösek és félrevezetőek. Mielőtt dühös lennél a vőlegényre, hogy nem találta el az eljegyzési gyűrű stílusát, aludj rá néhányat. Hasznos azt is megtudnod, hogy miért választotta ezt a gyűrűt, valószínűleg van egy történet mögötte. Például hasonló ahhoz, mint, amit anyukája, vagy nagymamája visel, akik már régóta boldog házasságban élnek és hisz benne, hogy ugyanaz a stílusú gyűrű, nektek is ugyanolyan szerencsét hoz majd. Néha ez a történet elég nyomós indok ahhoz, hogy megértsd a választását és megváltoztassa érzéseidet a gyűrűvel kapcsolatban.

  1. Mond el, hogy mit érzel

Ha továbbra sem szereted az eljegyzési gyűrűdet, ideje beszélgetni. Minden alkalommal, amikor ránézel, a fejedben levő hang emlékeztetni fog, mennyire utálod. Ez neheztelést és bosszúságot fog okozni. Ha folyamatosan ez jár a fejedben, hogy csalódott vagy a vőlegény választása miatt, az elszínezi a kapcsolatot. Hozd fel a témát óvatosan, mikor kettesben vagytok. Mint minden érzékeny kérdésnél, meg kell választani a lehető legideálisabb időpontot, amikor nyitottnak érzed a légkört. Ne vágd a fejéhez egy vita hevében, hogy mennyire utálod a gyűrűt, inkább várd ki a megfelelő pillanatot és szeretettel fordulj felé. Ez egyike azoknak a bensőséges, sebezhető beszélgetéseknek, amelyek meghatározzák a házasságod hangvételét a következő évtizedekben. Magyarázd el, hogy nem az a szándékod, hogy megbántsd, ez távol áll tőled.

  1. Cseréld ki, vagy változtass rajta

Ha új az eljegyzési gyűrű és nem egy régi, családi örökség, akkor menjetek el együtt az ékszerészhez. Megtarthatod a gyűrű eredi jellegét és kérheted az ékszerész tanácsát, hogy milyen ötlete van arra, hogy közelebb kerüljön a végeredmény, a te elképzelésedhez. Ha erre nincsen lehetőség, akkor keressetek együtt egy másikat, amíg meg nem találjátok azt a gyűrűt, amely mindkettőtöknek tökéletesen megfelel. Emlékeztesd magadat arra, hogy ne lépd túl az eredeti eljegyzési gyűrű költségvetését.

 

Ha-nem-tetszik-az-eljegyzési-gyűrű

 

  1. Alakíttasd át

A gyűrű valamilyen családi ereklye? Kérdezd meg, hogy átalakíttathatod-e a családi örökséget. Ez azt is jelentheti, hogy az ékszerész új gyűrűt tervez, megtartva a köveket és az eredeti gyűrű nemesfémét használják. Az is egy járható út, ha az ékszer túl becses a családnak, de számodra túl régimódi, úgy  megőrzöd a további generációnak a fiókban és vesztek egy újat.

  1. Ha csak nagyobb követ akarsz, ne mondj semmit

Az őszinteség a legjobb irányelv, minden kapcsolat alapja. Kivéve, ha csalódott vagy, mert a kő túl kicsi, vagy nem a legtisztább gyémánt. Ezt szóvá tenni olyan, mint azt mondani: “Nem költöttél elég pénzt.” A vőlegényed biztosan megvette a legszebb gyűrűt, amelyet megengedhetett magának, tehát ha minden más működik (fém, kő, alak, stílus), akkor ne szólj egy szót sem!

 

Ha-nem-tetszik-az-eljegyzési-gyűrű

 

Ne feledd! A férfihoz mész feleségül, nem a gyűrűhöz. ;-)

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: az esküvői gyűrű története