Ezek az ​esküvői teendők ​ az utolsó héten már azt jelzik, hogy hamarosan lezárul egy korszak és hivatalosan is összekötitek az életeteket a szerelmetekkel.  Ugye milyen hihetetlen, hogy mikor  belefogtatok az esküvő szervezésébe, még milyen távolinak tűnt…és már csak pár nap, hogy ott vonultok a násznép előtt a szertartáson, a gyönyörű ruhában. Megkezdődik a visszaszámlálás és ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, remélem segítek ezzel a 25 pontos ​esküvői​ ​teendők ​listával. 

Esküvői teendők,​ a nagy nap előtti néhány napon

1. A menyasszonyi ruha felpróbálása 

Próbáld fel a ruhát az ékszerekkel, kiegészítőkkel együtt. Nézd meg az összhatást, mert ha kell akkor a kiegészítőkön még tudsz változtatni. Próbálj leülni benne és olyan mozdulatokat végezni, amit a nagy napon is teszel. Ha hozzászoksz a ruhához, az esküvő napján már természetesen fogsz mozogni benne. Főpróba ruhában a mosdóban is, ezt se hagyd ki! ( Ne nevess, jobb ha azt is lepróbálod. )

2. Cipő próba

Nem csak felpróbálni kell, hanem minél többet járni is benne. Kicsit hordjad minden nap és a legjobb, ha különböző felületeken is kipróbálod benne a járást. Minden új cipő feltöri a lábunkat, milyen jó lesz, hogy a nagy napon ez már nem fog megtörténni velünk.  Fontos, hogy csak a lakásban viseld, nehogy koszos legyen, vagy megsérüljön a sarka.

3. A vendéglista véglegesítése

Valószínű már összeállt a teljes vendéglistád, de ha van olyan akitől még  nem érkezett válasz, itt az ideje, hogy rákérdezz. Utolsó lehetőség!

Az esküvői vendéglista összeállításához 7 tuti kérdés

4. A vendéglátóhelyen a létszám pontosítása

Adjátok meg a végleges létszámot a lagzi helyszínén és ha szállodában is foglaltatok szállást a távolról érkező vendégeknek, akkor ott is pontosítsatok.

5. Írjátok meg az ültetési rendet

Készítsetek tervet, hogy az asztaloknál ki hova üljön. Mindenkinek olyan asztaltársasága legyen, aki számára a legoptimálisabb, persze a lehetőségekhez képest. Az elkészült ültetési rendből adjatok egy-egy példányt az étterem, a ceremóniamester/vőfély és a segítőink számára is.

Vőfély, vagy ceremóniamester, melyiket válasszam?

6. Házassági engedélyek ellenőrzése

Az ​ esküvői teendők ​ legfontosabb része, hogy a hivatalos papírok rendben legyenek. Nézzétek meg, hogy minden okmányotok meglegyen, egyik se járjon le a közeljövőben. A nagy napra rakjátok egybe, hogy az esküvő napján se maradjon otthon.

A névválasztás lehetőségei az esküvő után

7. Nászút véglegesítése

Szállás megerősítése, utasbiztosítások megkötése, ha van, repülőjegy ellenőrzése. A nászúttal kapcsolatos utolsó simításokat végezzétek el.

8. Időpont megerősítés a szolgáltatókkal

Akár e-mail-ben, akár egy gyors telefonhívással, egyeztessétek az érkezési időpontokat minden helyszínen. Most erősítsétek meg a foglalt időpontot a fodrásznál, sminkesnél is. 

9. Fizetési határidők átnézése

Nézzétek végig a szerződéseket és ellenőrizzétek le az összes szolgáltatóval a fizetési határidőket. Jó ha előre tudjátok, hogy a nagy napon, ezt el ne felejtsétek.

10. Esküvői kellékek összekészítése

Legyen egy doboz, amibe a nagy nap minden kellékét előre összeállítjátok. Vendégkönyv, köszönő ajándékok, stb…  A legjobb ha egy segítőre ezt rábízod, hogy biztos megérkezzen a helyszínre.

11. Fizetési borítékok összeállítása

A lakodalom helyszínén fogjátok kifizetni az étterem, a zenekar, a ceremóniamester, a fotós, stb.. munkáját. Hogy ne hajnalban keljen ezzel bajlódni, a legjobb ha, névre szólóan borítékokban összekészítitek, az előre megbeszélt összeget.

12. Ültető kártyák nyomtatása

Most, hogy megvan az ültetésrend, ideje kinyomtatni a neveket, asztalszámokkal és készítsétek össze ezt is a dobozba.

13. Segítők ajándékainak összekészítése

Segítőitek és akiknek ajándékot szántok készítsétek össze előre. Koszorúslányok ajándékait is csomagoljátok be és írjatok pár szívből jövő sort, a segítségükért.

14. Zenei lista összeállítása

Készítsetek a kedvenc zeneszámokból listát, sőt ha a násznépet is megkérdeztétek előre, milyen zenét hallgatnának szívesen, akkor azt is adjátok át a dj-nek.

15. Segélycsomag összeállítása

Az ​ esküvői teendők ​ kihagyhatatlan része, ennek a csomagnak az összeállítása. Egyéni igény szerint variálható: tükör, fésű, hajcsat, hajlakk, tű, cérna, biztosító tű, körömlakk, papírzsebkendő, fájdalomcsillapító, sminktörlő kendő, pótharisnya, pillanatragasztó, sebtapasz stb… Életet fognak menteni az esküvői rohanásban ezek, a most haszontalannak tűnő dolgok.

16. Egyeztetni a segítőkkel a nagy nap forgatókönyvéről

Koszorúslányok, kísérőjük, tanúk, fiú segítők, mindenkivel megbeszélni, a találkozás időpontját. Kinek, mikor mi lesz a feladata, hogy ne ott a nagy nap mókuskerekében kelljen ezt lebeszélni, lepróbálni.

Koszorúslányok szerepe az esküvőn

17. Gyakoroljátok a fogadalmatokat

Ha mondotok a társatoknak fogadalmat a szertartáson, érdemes gyakorolni az olvasását, még az igen kimondását is és ezt tükör előtt is tegyétek meg. 

18. Csomagoljatok be a nászútra

Ha az esküvő után, két napon belül indultok a nászútra, akkor érdemes már most mindent összecsomagolni.

19. Takarítsátok ki a lakást

Az esküvő előtti napokon tegyetek rendet és takarítsátok ki az egész lakást. A lagzi után jó lesz majd a tiszta, rendezett új otthonba hazaérni és a fáradtságot szép, tiszta környezetben kipihenni.

20. Manikűr

Az ​ esküvői teendők​ közül ez is olyan lépés, amit a nagy nap, zsúfolt készülődéséből spórolsz meg. Az esküvő előtti 1-2 napban készüljön el az esküvői manikűr. Mosogatás, súrolás ekkor már kizárva!

21. Ruhák összekészítése

Az esküvő előtti napokban készítsd össze a menyasszony, a vőlegény ruháján kívül a menyecske ruhát, fehérneműt, fátylat, váltócipőt, így a nagy nap reggelén már nem kell azon aggódni, hogy mi marad otthon.

22. Időjárás ellenőrzése

Érdemes felkészülni a váratlan időjárási helyzetekre is. Ha felkészültök mindenre, nem érhet meglepetés.

23. Írjatok a párotoknak levelet

Ezt a pár soros levelet, a nagy nap reggelén adjátok át, amiben biztosítod támogatásodról és erőt gyűjthet belőle, hiszen ő is ugyanúgy izgul, mint te.

24. Lazítsatok

Közös kirándulás a párotokkal, vagy egy közös mozi, egy masszázs, hogy a nagy napon nyugodtnak, kisimultnak és frissnek érezzétek magatokat.

25. Utolsó napokon pihenés

Próbáljatok meg minél többet pihenni és korábban lefeküdni, hogy kipihentek legyetek az esküvő napján. 

Ezek az​ esküvői teendők​ segítenek az utolsó hét kavarodását kicsit megkönnyíteni és talán bizonyosságot ad és megnyugtat benneteket, ebben a felgyorsult időszakban.

Visszaszámlálás indul! Nyugi, minden oké! Mély lélegzet! Csodálatos lesz! 

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.