Az idei​ esküvői trend​ kicsit szembemegy a megszokott esküvői hagyományokkal. Ezek a trendek az esküvőkön meghökkentő, szabadabb, de kényelmesebb és családiasabb hangulatot varázsolnak. Ezeket a trendeket ​egyéb tényezők is befolyásolják. Egyik ilyen meghatározó esemény a Pantone cég által évente megrendezett, Az év színe választása. Tavaly az év színe a Greenery (lombzöld) volt, idén az ​ Ultra Violet (kékes lila) lett.​ Ez a szín lesz az egyik nagy kedvenc az esküvői dekorációban, a koszorúslány ruhákon, esküvői sminken, de még  az esküvői gasztronómiában is.

 További trendek a 2018-as évre

Fekete esküvői ruha

Ez a szín, senkinek sem az esküvő szó hallatán jut eszébe, de a 2018-as esküvői trend pimaszul becsempészi a hosszú ideig tiltólistás színt. Először meglepő, de ha megnézzük a tervezők munkáit, ahogy diszkréten belevarázsolják a feketét a menyasszonyi ruhába, garantáltan az lesz a véleményünk, hogy drámaian lélegzetállító.

Luna de mare Photography

Metál szín, réz

Az arany és az ezüst után mi más is következhetne a változatosság kedvéért, mint egy kis rusztikus metál szín. A réz és a fémes metál nemcsak, hogy jelen van az esküvői dekorációban, de idén geometriai elemekkel is párosul. Ez az ​ esküvői trend visszaköszön az esküvői meghívókon is, ami a fekete színnel párosítva nagyon elegáns.

Luna de mare Photography

Esküvői koszorúk

Nemcsak karácsonykor, az esküvőkön is népszerű a koszorú, mint dekorációs elem. Pár éve már hordják a menyasszonyok fejdíszként, de most esküvői dekorációként is berobbant. Az év bármely hónapjában használható, fotózási háttérként, asztalok fölött lelógatva, vagy akár asztaldíszként. A levelekkel, gallyakkal, bogyókkal, virágokkal díszített koszorúk, az esküvők trendi dekorációs elemei lesznek ebben az évben.

Luna de mare Photography

Fátyol helyett palást

Ez a zseniális megoldás, a fátyol újragondolása. A fejet szabadon hagyja, de a vállakat, dekoltázst diszkréten takarja, míg hátul fenséges uszályként folytatódik. A fátyol a hagyományos esküvők része, viszont a palást lehetővé teszi hogy, a modern esküvőkön is viseljük.  Serena Williems a négyszeres olimpiai bajnok teniszezőnő, szinte az elsők között volt tavaly novemberben, mikor ezt az egyedi megoldást viselte az esküvőjén. A palást akár, hosszú, akár rövid, mindenképpen egy kedvelt darab lesz 2018-ban a menyasszonyok körében.

Luna de mare Photography

Világos, átlátszó felületek

A teljesen átlátszó anyagból készített sátraknak köszönhetően, éjfélkor a csillagok alatt táncolhat a násznép. Üvegfalú mobilházak, üvegtetők, teljes felületet beborító üvegablakokkal. Ez az átlátszó trend a bútorok terén is megmutatkozik, üvegasztalok, átlátszó plexi székek, ragyogó lehetőség a minimalista trendet kedvelő pároknak. 

Luna de mare Photography

Fentről lógó virágok

Az asztalok felett logó virágok, a tágas térben nagyon látványos elemei lesznek az esküvői helyszíneknek. Akár az esküvői koszorúkat fellógatva, szintén impozáns látványt nyújtanak. Egyben praktikus is, ez az esküvői trend, hiszen az asztalon nagyobb lesz a hely. Ez plusz dekorálásra ad lehetőséget, de a teríték kényelmesebb elosztásában is segítség.

Esküvői trend 2018

Ételszigetek

Az ételek területén is szabadabb az idei esküvői trend, a nagyobb választékot nyújtó gasztronómia felé hajlik. A hagyományos, többfogásos menü helyett, a vendégek válogathatnak a különböző ételszigetek között, ezzel is kötetlenebbé téve az étkezést. Sushi bár, csokiszökőkút, Pizza – sziget, de akár egy hot-dogos kocsiból is jól lehet lakatni a násznépet.

Esküvői trend 2018

3D virágok

Ez a 2018-as ​ esküvői trend,​ nagyon esztétikus és egyben a romantika jegyében született. A virág motívumok, 3D-s virágok gyönyörűen díszítik a ruhát, fátylat és nemcsak a fehér, de a színes virágok fenségessé tehetik a ruhakölteményt.

Esküvői trend 2018

Meghívókon természetes elemek

A meghívók, ültetőkártyák mindig kulcsfontosságúak  a fiatal pár életében, az esküvői előkészületekben. ​ Ez az esküvői trend​, ahogy sok mindenben szabadabb, úgy merészebb az anyaghasználatban is. Bátran használják, a szövet, márvány motívumot, fa ültetőkártyákat. Természetesen ugyanúgy megtalálható az esküvői kártyák színvilágában a metál és az év színe az ultraviola árnyalatai is.

esküvői trend

Gyöngy

Nemcsak a kiegészítőkön, fülbevalón, hajdíszen, esküvői gyűrűn, hanem a ruhán is erős motívum a gyöngy. Ezüstszálakkal átszőve tehetik a ruhát még látványosabbá.

esküvői trend gyöngy

+1 Kisebb, családiasabb esküvők

Ez esküvői trend nagyon költségkímélő. Egyre többen vannak olyan párok, akik úgy döntenek, hogy szakítanak a szigorú hagyományokkal és nem ragaszkodnak a távoli ismerősökhöz, régen látott rokonokhoz. Így, csak a közeli családtagokat, barátokat hívják meg az esküvőjükre. Ennek a merészségnek a jutalma a kisebb költségvetés, a meghittebb, családiasabb esküvő.

Nagy figyelmet kapnak az uralkodók, hercegek, királynők háza táján készülődő esküvői események is. ​Jelenleg Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén töri a fejét a fél világ.​ Pár hír már kiszivárogott, például, hogy banántorta biztos lesz, mert az Harry herceg kedvence, de valószínű a szigorú hagyományoktól, ők is messzire mennek, mikor kimondják 2018 május 19-én, ​ Windsor Castle-i Szent György kápolnában, a boldogító igent.    

Esküvői szokások érdekességek a nagyvilágból

Összefoglalva, az idei esküvői trend újításait, a modern, minimalista elemekkel fűszerezett stílus jelenik meg, ami a hagyományoktól kicsit elszakad. Ez lesz jellemző a 2018-as esküvői trend ​minden területén, de azért a romantika jegyei örökre megmaradnak. 

Az itt felsorolt lenyűgöző ötletek​ ​bármelyikét bátran ajánlom, a most esküvőjükre készülő pároknak. 

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Forrás: bridesmagazine.co.uk