Az ideális esküvői szolgáltatók megtalálása, az egyik legfontosabb témakör az esküvő szervezésében, hogy kikkel dolgozzatok együtt, akik a számotokra tökéletesek lesznek és mindenben a segítségetekre lehetnek.
Kicsi ország vagyunk, de esküvői szolgáltatók terén hatalmas a választék és könnyű eltévedni ebben az útvesztőben.

Az ideális esküvői szolgáltatók kiválasztásához segítő ötletek

Először érdemes érdeklődni, a baráti, ismeretségi körben. Elsősorban azoktól kérdezni, akik már leszervezték a saját esküvőjüket és személyes tapasztalatuk van. Határozzátok meg, hogy összesen mennyit tudtok szánni az esküvőre. Miután tudjátok, hogy mennyi pénzből gazdálkodhattok és összegyűlt az esküvői szolgáltatók listája, akkor olvassatok utánuk. Keresd fel a weboldalukat, közösségi oldalaikat, mert nem biztos, hogy számotokra is ő/ők a jó választás.

Lehet, hogy nem a ti árfekvésetek, nem jön be a stílusa, vagy a megkeresés után derül ki, hogy nem szabad a dátumotokon. Az első, amit le szoktak foglalni a párok, az a helyszín. Bizonyára ők is tudnak esküvői szolgáltatókat ajánlani, kérjétek el az ő ajánlásaikat is, de kényelemből ne bólintsatok rájuk rögtön. Megéri a fáradozás, utánajárás, hogy minden  nagyszerű legyen.

Az ár a legmeghatározóbb, de a minőség legalább ennyire fontos és a legfontosabbat hagytam utoljára, ami nem más, mint a kölcsönös szimpátia.

Ezért elengedhetetlen a személyes találkozó, mert ez csak ekkor derülhet ki. Amikor valakit ennyire közel engedtek a magánéletetekhez és annak is egy meghatározó eseményéhez, kulcsfontosságú, hogy megértsétek egymást, hogy egy nyelvet beszéljetek és kölcsönös legyen a szimpátia. Így nyugodtan rábízhatjátok magatokat és mindenben segíteni fog benneteket.

Mikor találtatok már legalább egy, számotokra jó esküvői szolgáltatót, kérdezzétek meg, hogy kivel/kikkel dolgozik szívesen. A szakmai szemmel ajánlott kollégában könnyen megtalálhatjátok a következő szolgáltatót, aki a segítségetekre lehet. Ezen túl, pedig a kollégák is örömmel fognak újra egymással dolgozni, gördülékeny lesz köztük a kommunikáció. Ez nektek  is nagyon fontos, ha jól össze tudnak dolgozni az esküvői szolgáltatók.

A költségvetés szempontjából az is meghatározó lehet, hogy az esküvői szolgáltatók a városon belül, vagy annak közelében lakjanak ahol lesz az esküvő. Ugyanis az útiköltség, a szállás díja nagyban megnövelheti a szolgáltató díját.

Ami szintén elengedhetetlen, mikor az esküvői szolgáltatók egyikénél ajánlatot kértek, hogy mindig pontosan fogalmazzatok, hogy mit, hol és azt, mikor szeretnétek. Elvárható, hogy viszonylag rövid időn belül válaszoljon a megkeresett szolgáltató. Az is válasz, hogy éppen nagyon elfoglalt, de megkapta az ajánlatkéréseteket és pár napon belül jelentkezik. Kövessétek nyomon, hogy ezt betartja-e, vagy amikor hívjátok telefonon visszahív-e, ha épp nem tudja fogadni a hívásotokat. Amennyiben nem érzitek azt, hogy elég fontosak vagytok, akkor ideje továbblépni, nem ő az emberetek.

Kapcsolódó írás: A tökéletes esküvőszervező 10 legfontosabb ismérve

Amikor megtaláltátok az esküvői szolgáltatók közül az igazit, akkor hátra van egy utolsó, lényeges lépés. A szerződéskötés. E nélkül semmilyen szimpátia, szóbeli megegyezés semmisnek tekinthető. Ebben mindennek pontosan szerepelnie kell, amit már szóban átbeszéltetek, ezáltal mind a két fél tudja, hogy mihez kell tartania magát és biztosan nem lesz köztetek félreértés. Az azt hittem…, azt mondtad…, úgy emlékszem… kezdetű mondatoknak nincs helye egy esküvőn és soha nem segít, ha valamilyen hiba csúszik az egyenletbe.

Reményeim szerint tudtam egy kicsit segíteni az esküvői szolgáltatók kiválasztásában és hasznosnak értékeltétek a tanácsaimat.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.