Az esküvői vendéglista összeállítása szintén az első feladatok közé tartozik. Erre a listára felkerülnek általában közeli barátok, rokonok, távoli rokonok, kollégák, ismerősök. Kialakul először egy névsor, de általában az még nem a végleges. A saját ismerőseitekből felállított vendéglistát érdemes a kérdések megválaszolása után is átnézni. Természetesen a szülők meghívott vendégein nem illendő változtatni.

Kérdések az esküvői vendéglista összeállítása előtt.

1. Miért szeretném, hogy itt legyenek az esküvőnkön?

Ha bizonytalan vagy a feltett kérdés válaszában, akkor nekik nem feltétlenül kell maradniuk, a végleges vendéglistán. Ha nem tudod egyértelműen megfogalmazni, hogy nekik miért van helyük a te esküvődön, akkor valószínű azért, mert nem olyan fontos személyek számotokra.

2. Ezt a személyt mikor láttam utoljára?

Ha kevesebb, mint 3 hónapja találkoztatok és nem csak úgy, hogy valahol véletlenül összefutottatok és kedves számodra akkor feltétlenül ott a helye. Amennyiben 6 hónapnál régebben találkoztatok, de még csak nem is kommunikáltatok semmilyen formában, akkor nyugodtan húzd le az esküvői vendéglista névsoráról.

3. Könnyen kivitelezhető, hogy itt legyen ez a személy?

Ha például, másik országban él, vagy a munkája miatt nehezen tud majd elszakadni, akkor érdemes ezt a kérdést is jól megfontolni. Hiszen, ha nem a legjobb barátodról van szó, akkor lehet, hogy kellemetlen helyzetbe hozod azzal, hogy nemet kell mondania a távolság vagy a munkája miatt. 

A tökéletes esküvőszervező 10 legfontosabb ismérve.

4. Hogyan reagáltak az esküvőtök hírére?

Felhívtak titeket, hogy gratuláljanak vagy írtak e-mailt, hogy nagyon örülnek ennek az eseménynek? Ha a válaszod igen, akkor egyértelműen ott a helyük, de ha a válasz nem, akkor…újabb név lekerülhet az esküvői vendéglista személyeiből.

5. Hány ismerőse lesz az esküvőn ennek a személynek?

Ha a válasz egy sem akkor érdemes ezt is átgondolni, hogy esetleg kellemetlen lesz neki egy ekkora tömegben, egyedül ünnepelni. Ha legalább egy embert már ismer akkor megfontolandó, de a legjobb mikor egy nagyobb társaság van az ismeretségi körökből.

6. Ezt a személyt ismeri a párom?

Ha ez a személy nem egy távoli rokon, hanem egyikőtök ismerőse, de még soha nem volt lehetőség bemutatni a párodnak, akkor mi a válaszod?

10 jel, hogy készen álltok a házasságra

7. Az esküvő után, fogom látni ezt a személyt?

Ha úgy érzed az esküvő után is fogtok még találkozni, mert kedveled, valamiért fontos neked, akkor ott a helye a meghívott személyek között. Viszont, ha nincs sok mondanivalótok egymásnak, akkor ez az esküvő után sem fog megváltozni, újabb név lekerülhet.

Új barátok, új munkahely, új élethelyzet, az ember életében folyamatosan változnak a körülötte található fontos emberek köre. Ha ezeket a kérdéseket őszintén fölteszed magadnak, mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül megkapod a tökéletes vendéglistátokat.

Hiszen a saját házibulidba is csak olyan embereket hívnál, akiket kedvelsz, akiket szívesen látsz, nincs ez másképpen a saját esküvőtökön sem.

Az esküvői vendéglista összeállítása mellett még nagy segítségetekre lesz egy másik blogbejegyzésünk, a 2018 ünnepek, munkaszüneti napok, amit érdemes figyelembe venni, az esküvői időpont kiválasztásánál.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.