Az esküvői dekoráció minden hónapban, évszakban különbözik. A tavasz a megújulás hónapja, ez, az esküvők világában sincsen másként. Rengetek a friss, üde szín, amelyek a szezon új életét jelzik és egy újabb nagy kaland kezdetét. Az esküvő színpalettájának kiválasztása az egyik első feladat, amikor esküvőt szervezel. A trendek ugyanakkor jönnek – mennek, ezért utánajártam, hogy mik az újdonságok, mi maradt és mi ment ki a divatból. Lássuk, hogy idén tavasszal mi a menő esküvői dekoráció.

5 tavaszi esküvői dekoráció trend

Fotó: Mallory Dawn

Könnyű, púder árnyalatok

Ezek a színek azt hiszem, hogy soha nem fognak kimenni a divatból. A pasztell egy örök klasszikus,  gondolj a levendulára, mély lila helyett, smaragdzöld helyett, tavaszi zöldre. Olyan ez, mint egy kék topáz viselése zafír helyett. Mindkettő drágakő, de az egyiknek valóban más megjelenése van, mint a másiknak. A mélyebb árnyalatok is nagyon elegánsak, de nem valók a tavasz könnyedségéhez. Az egyik nagy kedvenc tavaszi színkombináció a tavaszi zöld és az elefántcsont.

5 tavaszi esküvői dekoráció trend

Fotó: Ross Harvey

Zöld, minden mennyiségben

Üdvözöljük a zöldet, még akkor is, ha semleges színpalettára vágysz. A zöld mindenütt megtalálható. A virágdíszekben, a csokorban. Akkor miért ne jelenhetne meg a többi dekorációban? Például a szalvétákban, textilekben. A fehérhez igazán jól passzol és üde megjelenést kölcsönöz. Egyre több és több olyan pár házasodik, akik beleépítik a dizájnba a merészebb zöld színeket, az esküvői dekoráció megtervezésekor. A természetben található színekkel való játék kiváló inspirációt jelent az időtálló, friss és modern tervek készítéséhez.

5 tavaszi esküvői dekoráció trend

Fotó: Anna Marks

Farmer kék esküvői dekoráció

Ki gondolta volna, hogy ez, a legtöbbet hordott ruhadarab inspirálhatja az esküvő színeit? A farmernadrágban gyakran előforduló kék árnyalatok utat vágtak maguknak az esküvői dekoráció világába is. A textilek, a vázák színeiben jelenik meg, ez a  karizmatikus, indigó színárnyalat. A kék színnek további előnye, hogy jelentése sokatmondó. A nyugalmat, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és a hűséget szimbolizálja, ezek olyan erények, amelyek meghatározó értéket képviselnek egy házasságban.

5 tavaszi esküvői dekoráció trend

Fotó: Ramón Redondo

Merész színek az új divat

A párok már nem félnek a fényes árnyalatoktól, amikor a tavaszi esküvők színes palettáiról van szó. Ehelyett, inkább élénk árnyalatokkal, például élénk rózsaszín, mustársárga, kék és akár narancs árnyalatokkal díszítik esküvőjüket. Végül is van valami dinamikus és tüzes az intenzív színekben. Ezek az élénk színek különösen hatásosak lehetnek, ha a helyszín egyszínű és kicsit unalmas, ahol a fehér tér az élénk színekkel párosul. Így egy nagyon modern és városiasan elegáns esküvői dekoráció lesz a végeredmény.

5 tavaszi esküvői dekoráció trend

Fotó: Mallory Dawn

A hagyományos esküvői dekoráció sehova nem megy

Még nem kell elbúcsúznod a földszínektől és a semleges színpalettáktól. Rengeteg semleges színárnyalat divatban marad a tavaszi szezonban, mint az elefántcsont, krém, pezsgő. A párok egy harmonikus esküvőre vágynak, nyugodt színekkel, amik bármilyen stílusú és hangulatú helyszínhez jól passzolnak.

5 tavaszi esküvői dekoráció trend

Fotó: Lisa Poggi

 

A színek kiválasztásánál a helyszín a legmeghatározóbb, így az esküvői dekoráció csak akkor következik, ha lefoglaltátok az éttermet/rendezvénytermet. Egy dekorációval foglalkozó szakember biztosan tudni fogja, hogy mi állna jól az adott helyszínnek és sok olyan dekorációs kelléke van, amit feltud használni. A virágokat illetően is nagyban a segítségetekre lehet, ha szeretnétek.

Jó szervezést kívánok! 

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportomhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.

Kapcsolódó írás: 23 feladat, az esküvő előtti hétre