A tökéletes esküvőszervező szinte barátként kezel titeket és szakmai tudását, kapcsolatait felhasználva teremti meg számotokra a legideálisabb esküvőt. Nagyon sok cég foglalkozik esküvőszervezéssel, ezért nehéz a választás, de ha pár szempontot figyelembe vesztek, biztos megtaláljátok az igazit. Egy esküvőszervező segít a költségvetés meghatározásában, a dekoráció stílusának kitalálásában, a tökéletes helyszín kiválasztásában és ő lesz ott veletek a nagy napon is.

Mielőtt aláírjátok a szerződést érdemes tisztázni az elején, hogy az esküvőszervező díja, mit takar pontosan?
● egyszeri átalánydíj, ami egy előre megbeszélt fix összeg
● óradíj, amikor veletek foglalkozik, vagy
● az esküvői kiadások után, bizonyos %-ot kell fizetni.

A tökéletes esküvőszervező legjobb ismertető jegyei

1. Referenciával rendelkezik.

Sok esküvőt levezényelt már és rengeteg elégedett ifjú párt tudhat a megrendelői között. A személyes találkozó alkalmával, nem csak a saját munkáit mutatja meg, hanem az általa ajánlott vállalkozókról is mutat referenciákat.

2. Forgatókönyvet készít

A jó esküvőszervező forgatókönyvet készít az esküvőszervezés összes lépéséről és külön a nagy nap programjáról is. Ezt a napi forgatókönyvet az esküvő előtt, időben átnyújtja nektek és az együttműködő partnerek is megkapják. Így mindenki pontosan tudni fogja, hogy mikor és mi a feladata.

3. A tökéletes esküvőszervező átvállal minden feladatot

Ezzel nagy terhet vesz le a vállatokról, amivel ez a hosszú szervezési folyamat jár. Egy jó esküvőszervező végighallgatja a kéréseidet és ő is javasol megoldásokat, hiszen ő már tapasztalt ebben. Lehet, hogy a te elképzelésed nem is olyan jó ötlet a gyakorlatban és ő más alternatívát fog ajánlani. Olyan eshetőségekre is felhívja a figyelmeteket, amire ti nem is gondoltatok, de ő már gyakorlatból tudja, mire kell figyelnetek, hol vannak a buktatók.

50 gyönyörű szerelmes idézet esküvői meghívóra

4. Egy tökéletes esküvőszervező komoly kapcsolati tőkével rendelkezik

Virágüzletekkel, szállodákkal, éttermekkel, fotósokkal, stb. áll kapcsolatban. Itt is a fiatal pár érdekeit tartja szem előtt és igyekszik megtalálni a lehető legideálisabb helyszínt, menyasszonyi ruhaszalont, dekorációt, ami számotokra a legtökéletesebb. Segít az esküvői költségvetés megtervezésében is, az ideális fotós kiválasztásában, a tökéletes stílus megtalálásában. Ő segít a vendégek szállásának lefoglalásában is.

Egy jó esküvőszervező felelősséget is vállal, azokra a vállalkozókra és szolgáltatásukra akikkel együtt dolgozik.

5. Az esküvőszervező szervezi le az összes vállalkozóval az együttműködést

Rengeteg telefonhívástól, egyeztetéstől, tárgyalástól mentesít titeket, ami nem kevés stresszel járna. Ő már jártas ezekben a feladatokban, tudja mikor, kit kell hívni és partnerekként tudnak egyeztetni. Így ezekben a körökben gyorsabban tud intézkedni és ezáltal célt érni. Sőt a nagy nap végén a végelszámolást is ő intézi helyettetek a szolgáltatókkal, ami sokszor több órát vesz igénybe.

6. A tökéletes esküvőszervező naprakész az esküvői trendekben

Akár tematikus vagy hagyományos esküvőre készültök, az esküvőszervező ötletekkel fog előállni a ruhára, a divatra, a hagyományokra és a helyszínre vonatkozóan is. Milyen legyen az esküvő stílusa? Hagyományos vagy modern? Milyen színvilág állna közel hozzátok? Tavaszias vagy inkább őszi? Az elképzeléseiteket szem előtt tartva fog javaslatokat adni és együtt megtaláljátok a tökéletes megoldásokat.

7. Betekintést enged a kulisszák mögé

Egy jó esküvőszervező segít, hogy a nagy nap előtt kipróbálhassatok bizonyos szolgáltatásokat. Akár a teljes menüt végigkóstolhatjátok a helyszínen. Kiválaszthatjátok az esküvői tortát, megnézhetitek a különböző dekorációs elemeket. Sőt élőben meghallgathatjátok az esküvői zenekart is.

Lehetőséget biztosít nektek, minden esküvői vállalkozó bemutatására.

8. A tökéletes esküvőszervező könnyen elérhető

Több elérési lehetőséget is ad nektek. Telefonon, e-mailen, akár este, vagy hétvégén is elérhető. Amennyiben nektek fontos, hogy este nyolckor is kérdezni tudjatok tőle és ne csak munkaidőben legyen elérhető, akkor ezt is érdemes tisztáznotok még a szerződéskötés előtt.

9. A jó esküvőszervező nem vállalja túl magát

Mindig annyi esküvőt vállal el egyszerre, amennyit biztonságosan le tud vezényelni és az egyik pár sem érzi úgy, hogy nem ők a legfontosabbak. Erre minden szolgáltatónak nagyon kell figyelnie. Abban az időben nem létezik más pár a jó szolgáltatónak, csak akivel éppen foglalkozik.

Esküvői vendéglista összeállításához 7 tuti kérdés

10. A tökéletes esküvőszervező mindent el tud intézni

Időnként előfordul, hogy a párok extra kívánságokkal állnak elő. Ilyenkor az esküvőszervező nem mond rögtön nemet, hanem mindent elkövet, hogy teljesíteni tudja a kérést. Persze ezek a kívánságok mindig nagyon költségesek.

Te döntesz milyen típusú embert szeretnél a szakmai tudásán túl. A kölcsönös szimpátia itt is elengedhetetlen, pont mint a többi szolgáltatónál. Egy olyan folyamat indul el az esküvő napjáig, ami gyönyörű, de ugyanakkor nagyon stresszes is lesz. Te joggal szeretnéd, hogy életed legszebb napja legyen, így legyél nagyon körültekintő. Egy biztos, ha jól választasz, rengeteg bosszankodástól, csalódástól, mérgelődéstől, kételytől, szabadítjátok meg magatokat. Így mindenképpen megéri, egy esküvőszervezőt megbízni és azt a felszabadult időt pedig inkább együtt tölteni, kikapcsolódni.

Egy tökéletes esküvőszervező olyan , mint egy jó hajóskapitány, a közös hajótokon. Ő van ott elsőnek az esküvő napján és ő hagyja el utoljára a helyszín.

Ha tetszett ez az írás, olvasd el a vőfély és ceremóniamesterről szóló írásunkat is.

Csatlakozz JoosEra Bridal facebook csoportunkhoz is, ahol folyamatosan új információkat találsz esküvővel kapcsolatos témákban.