Grace Kelly  és III. Monaco-i herceg, 1956. április 18-án házasodott össze. Az első szertartás a polgári volt, amit a Monaco-Ville-i Monaco-i trónteremben tartottak, majd, 1956. április 19-én, azaz másnap, a Szent Miklós-székesegyházban megtartották a templomi esküvőt is.

A polgári szertartáson Grace kétrészes, világos rózsaszín taft ruhát viselt, amelyet pezsgőszínű csipke borított. Fehér kesztyűt és kubai sarkú cipőt viselt hozzá.

Grace esküvői ruhája, amit a templomban viselt, az MGM ajándéka volt. Helen Rose, aki az MGM jelmeztervezője val akkor, hozta létre ezt a csodát. A közel 320 méteres csipke, amelyet a felsőrészhez és a fátyolhoz használt antik volt és egy múzeumtól vásárolták, körülbelül 2500 dollárért. Emellett 25 yardos selyem peau de soie-t, 25 méter selyem taftot és körülbelül 100 yard selyem tüll használtak fel. A ruha magas, merevített csipke gallérral volt ellátva és hosszú ujjakkal. A gyönyörű szoknyarész tökéletes harang formában ereszkedett le a padlóra. A ruha hátsó része is csodálatos volt, a selyem szoknya oly módon oszlott el, hogy az antik csipke és a tüll, egy kecses uszályban teljesedett ki. Az alatta levő három alsószoknya adta a szép tartást a szoknyarésznek. Kelly csipke sapkáját gyöngyökkel díszítették, ahogyan a cipőjét is. A fátylát kilencven méternyi tüll és csipke alkotta.